«

dec 23

Alle trimsalons gesloten t/m 19 januari dus wij ook…

Helaas is bekend geworden dat ook alle trimsalons moeten sluiten t/m 19 januari.

Een absurde maatregel omdat de overheid vindt dat wij een publieke locatie zijn.

 

Er stonden vele afspraken in mijn agenda gepland om onderhoud aan de vacht te geven, honden die elke 4-12 weken komen om o.a. vervilting te voorkomen. Deze honden moeten nu 5 weken extra wachten.
Ik hou mijn hart vast hoe die honden er uit zien en hoe ik ze vanaf 19 januari naar buiten moet sturen. Maar vooral hoeveel pijn ze moeten lijden door de ontstane klitten/vervilting waar de baasjes niet de juiste vachtverzorging voor kunnen geven. Ze komen niet voor niets bij mij!
Inmiddels heb ik contact gezocht met de gemeente Lochem of er misschien een uitzondering gemaakt kan worden met hun toestemming en evt extra regels.
Niet voor mij, maar voor de honden/katten die het nodig hebben! Dit is zorg die noodzakelijk is, net als de dierenarts. En net zo als een uitlaatservice, pension en dierenwinkel, die wel allemaal zorg mogen verlenen.
De overheid straft dierenverwaarlozing en mishandeling maar door trimsalons met noodzakelijke zorg te sluiten, maken ze zich hier straks zelf schuldig aan.
De overheid ziet ons dus als publieke locatie, maar dat zijn we niet. Trimsalons vallen onder overige dienstverlening, net als werkplaatsen van o.a. garages en reparatie van o.a. telefoons of computers. Deze mogen allemaal open blijven, net als afhalen van eten waar meer bewegingsverkeer rond gaat dan bij ons.
Ik trim maximaal 4 honden op een dag, werk alleen, zit op een industrieterrein en heb duidelijk wie mijn klanten zijn aangezien ik op afspraak werk.
Ik hoop dat de gemeente Lochem (En het rijk) in gaat zien dat vachtverzorging pure noodzaak is en absoluut geen luxe. Niet voor de baasjes en niet voor de hondjes. En dat we samen, voor de honden die het zo hard nodig hebben, een oplossing kunnen vinden.
Fingers crossed 🤞
Omdat het na 19 januari vast zeer druk zal zijn, vraag ik alvast om zoveel mogelijk de afspraken in te plannen voor die tijd.
mvg Veronique