«

aug 31

Dekt jouw verzekering jouw huisdieren?

Dekt jouw verzekering jouw huisdier(en)?
Vorige week is een collega-trimster gebeten terwijl ze een hond aanpakte. Deze hond heeft haar goed te pakken gehad en daardoor heeft ze zelfs bijna een week in het ziekenhuis gelegen met bloedvergiftiging terwijl ze direct was behandeld met antibiotica.

Bijtwonden collega na aanname hond.

Ook ik ben ooit eens in mijn gezicht gebeten( op een hondenshow) waarbij net mijn oog niet is geraakt maar mijn onderste ooglid wel waardoor ik hechtingen nodig had. Ik kan je vertellen dat dat niet grappig is zonder verdoving. Gelukkig heb ik de kosten die ik heb gemaakt vergoed gekregen.
En heb ook een mooi litteken over het gehele topje van mijn duim van links naar rechts, door een hond die in paniek raakte in de trimsalon en die ik vast wilde pakken maar mijn duim tussen zijn kiezen had. Nooit aan het vrouwtje verteld, had ik dat maar gedaan maar vond dat het mijn schuld was. Had ik het maar verteld want met mijn duim heb ik zeker een week niet kunnen werken omdat er een dikke onsteking in zat. Beide keren ontzettend mazzel gehad dat ik er weinig aan over heb gehouden. Maar dat kan dus heel anders aflopen.
Het zijn schokkende beelden maar wel de realiteit voor ons als trimster zijnde en nee dit is geen risico van het vak en de baas van de hond is ten alle tijden aansprakelijk voor de aangerichte schade van zijn/haar hond. MAAR niet elke verzekering dekt huisdieren.
We staan zo dicht bij een hond en doen dingen die de baas niet tot nooit doet en sommige honden zijn daar niet van gediend. En natuurlijk hebben we voorzorgsmaatregelen zoals muilkorven maar je bent niet altijd voorbereid op een uitval.
Voor de collega trimster is het nog maar de vraag of ze ooit weer kan trimmen. Haar arm zal genezen maar geestelijk heeft ze er een behoorlijke dreun van gehad en het is nog maar de vraag of ze het ooit weer durft want op dit moment vindt ze honden niet zo leuk en is ze erg terughoudend. Ook is er natuurlijk nu geen inkomen en dat loopt ook behoorlijk op.
Nou zal je denken, Ja leuk Veronique waar wil je nou naartoe?
Dat zal ik je vertellen. Mocht er hier ooit zo iets gebeuren dan hoop ik voor jou en mij dat je goed verzekerd bent. Het valt onder de wa-verzekering mits dit huisdieren dekt.
Mocht dit gebeuren en je bent niet goed verzekerd dan gaat het veel geld kosten qua ziekenhuiskosten, niet kunnen werken, schadevergoedingen bij arbeidsongeschiktheid, kosten van de nasleep ed. Kan je dat niet betalen dan valt er voor mij van een kale kip niks te plukken en heb ik dubbelop ellende want uiteindelijk moet ik hier wel mijn geld mee verdienen.
En ik denk dat we dat elkaar niet aan willen doen. En een ongeluk zit in een klein hoekje…
Ik ben verzekerd voor het feit dat mocht er iets gebeuren met jouw dier of zelfs met jou op mijn terrein door mijn toedoen oid dat dit gedekt is.
Ik vraag nu aan jullie om te kijken of jullie verzekering ook de huisdieren dekt die mij wat aan zouden kunnen doen.
Het is een kleine moeite maar dekt grote gevolgen.
Ik sluit af met onze behandelvoorwaarden van het Bardiergilde waarbij ik aangesloten ben, lees ze nog eens goed door en onderneem even actie mbt de verzekering.