Loopband voor de hond

Loopband voor de hond

2013-05-18 10.35.33

Onze loopband is een professionele loopband voor honden, elke hond met elk gewicht kan op deze loopband probleemloos lopen.

Doordat deze electrisch is en met de hand gemakkelijk is te bedienen kan de snelheid aangepast worden en door de noodstop staat de band meteen stil.

De hond wordt continu begeleidt door Veronique. Zij zal niet van de zijde van de hond wijken zo lang deze op de loopband staat en houdt nauwkeurig de lichaamshouding, het lopen en de ademhaling van de hond in de gaten.

De loopband wordt gebruikt voor:

  • revalidatie¬†

Honden die geopereerd zijn aan gewrichten en die langzaam moeten revalideren op een ondergrond zonder obstakels en een gelijkmatig tempo voor een bepaald aantal minuten.
Of voor spieropbouw na operatie om de revalidatie beter te laten verlopen.

Samen met uw dierenarts wordt overleg gepleegd en wordt een plan opgesteld. U blijft onder controle van uw dierenarts en er is samenspraak en een verslag (als u dat toe staat) met uw dierenarts.

  • afvallen

Honden met overgewicht die dmv extra beweging en begeleiding hun overtollige kilo’s kwijt moeten raken.

Dmv extra beweging, aanpassing van voer en een op de hond afgesteld plan helpen wij u om uw hond op een verantwoorde manier af te vallen.

Hierbij is natuurlijk de inzet en het inzicht van de baas erg belangrijk.

  • Te veel energie kwijt te raken

Uw hond heeft te veel energie maar het lukt u niet om dit onder controle te krijgen…

Wij helpen u om op een verantwoorde manier uw hond energie kwijt te laten raken en bieden evt oplossingen om met de hond mee aan de slag te gaan, ook op andere gebieden om de hond zijn gedachten te verzetten.

 

Zoals u ziet zijn er verschillende doeleinden om de hond op de loopband te zetten maar bedenk wel dat de loopband nooit de dagelijkse wandeling van de hond kan en mag vervangen. Buiten heeft de hond de kans om indrukken op te doen zoals verschillende geuren en beelden.

Wilt u meer informatie over onze loopband  en de mogelijkheden voor u en uw hond, dan kunt u contact met ons opnemen