«

»

aug 19

Tandsteen verwijderd, en nu?

Tandsteen is verwijderd en hoe nu verder?

Tandsteen bouwt zich net zoals bij ons natuurlijk weer terug op, dus het is tijd om het zelf te gaan onderhouden. Daarvoor zijn vele producten op de markt zoals poedertjes ed. Tanden poetsen doen wij iedere dag, waarom dan niet bij onze honden of katten? Dit is toch echt de meest effectieve manier om tandplak en tandsteen te voorkomen.

Wennen aan tandenpoetsen

Om zelf tandjes te gaan poetsen zal je de hond of kat eerst moeten laten wennen aan het poetsen, net als bij kleine kinderen.

Dat doe je om eerst langzaam over de lippen te kriebelen. Als ze dat oke vinden trek je voorzichtig de lipjes omhoog. Dit oefen je gewoon lekker relaxt op de bank als ze naast je liggen of als je lekker aan het kroelen bent op de grond (mochten ze niet op de bank mogen)

Als ze dit gewend zijn dan ga je langzaam met je nagel over de tandjes en tik je er zachtjes wat op en ga je met je vinger over de tanden alsof je zou poetsen. Dit is het meest vervelende voor de hond of kat. Als ze dit allemaal oke vinden dan is de voorbereiding geweest en kan je de  vingertandenborstel gaan gebruiken. Deze tandenbortsels zijn van siliconen en zijn flexibel waardoor je er meer gevoel in hebt om de tanden te kunnen poetsen.

Vingertandenborstel

Vingertandenborstel

Hier kan je dan gewoon wat hondentandpasta op doen bijvoorbeeld deze hondentandpasta met mint of deze hondentandpasta met vleessmaak. Gebruik GEEN mensen tandpasta aangezien hier Xylitol in kan zitten wat giftig is voor honden.

Ook kan je vingerdoekjes gebruiken ipv de vingertandenborstel, deze doekjes zijn speciaal ontwikkeld om tandplak en tandsteen helpen te verminderen.

Vingerdoekjes

Vingerdoekjes

Hoe vaak?

Het beste is om zeker 1-2 keer per week de tanden te poetsen met vingertandenborstel of met de vingerdoekjes.

Daarbij mogen de honden natuurlijk ook een lekker kauwbot zoals kophuid, een poot (kalf, hert, ree, lam), hertengewei of een koffieboon. Hier moeten ze extra hun best op doen waardoor de hun achterste kiezen goed gebruikt worden waar wij vaak iets minder goed bij komen.

Of…de Emmipet tandenborstel zelf aanschaffen

Ja of de Emmipet tandenborstel zelf aanschaffen, dat is ook nog een mogelijkheid om de tanden goed te onderhouden. Dit is dezelfde tandenborstel die wij gebruiken om het tandsteen zacht te maken en daarna af te kunnen krabben. Maar dat is natuurlijk een beste investering, maar zeker de moeite waard. Verwacht geen wonderen als de hond een dikke laag tandsteen heeft want dit heeft tijd nodig, maar om bij te houden na de schoonmaak is deze perfect!.

Anders dan elektrische borstelmodellen bereikt deze ultrasone tandenborstel ook de kleinste tussenruimtes van de tanden probleemloos en zorgt zo voor een optimale reiniging van tanden en tandvlees van je dier. Met de Emmi-pet ultrasone tandenborstel worden plaque en bacteriën ook uit de kleinste tussenruimtes tussen de tanden heel zacht zonder schrobben en trillen verwijderd. Dit vermindert ontstekingen en bijkomende ziekten

Met het regelmatig gebruik van de ultrasone tandenborstel van emmi-pet kun je tandsteen, tandvleesontstekingen en bijkomende ziekten bij je lieveling voorkomen. En een gezonde mondflora kan zelfs het leven van het dier verlengen.

Voor de aanschaf van de de basisset van de Emmipet met daarbij 2 tandenborstels (1 voor een grote hond en 1 voor een kleine) en de speciale werkzame tandpasta voor bij de ultrasone tandenborstel. Klik hier

Emmipet Ultrasoon tandenborstel voor de hond en kat

Deze pagina bevat affiliate-links die door linken naar Amazon.com waar mogelijk commissie over wordt betaald.
Ik gebruik deze links omdat dit product voor mij dezelfde inkoopprijs heeft als voor een klant van Amazon.com of Emmipet. Dit maakt het niet interessant voor mij om dit product op voorraad te nemen. De link verwijst naar de fabrikant van de Emmi-Pet.
Voor het gemak zijn de andere links ook naar Amazon.com zodat het gemakkelijk bij 1 partij besteld kan worden.