↑ Terug naar Trimsalon

De trimsalon

De trimsalon van Dog’s Totaal is uitgerust met een modern bad wat in hoogte verstelbaar is zodat zware of oude honden gemakkelijk in kunnen stappen en wij ergonomisch werken. Dit is precies hetzelfde met onze trimtafel.

Op beide zit een veiligheidsbeugel waar de we honden aan hals en buik vast kunnen zetten zodat ze niet zomaar uit het bad of van de tafel kunnen springen. Veiligheid voor alles!

Wij werken met een badpomp wat er voor zorgt dat uw hond nog beter gewassen wordt, wij minder handelingen moeten doen er minder water en shampoo gebruikt wordt waardoor wij ook nog eens milieuvriendelijk werken. Ook voor de honden is het veel aangenamer.

Wij gebruiken de shampoo’s  van Petuxe welke speciaal is ontwikkeld voor dieren. Vegan, neutrale pH en 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong, dierproefvrij* en milieuvriendelijk.

Onze trimsalon is uitgerust met Airco dus ook in de zomermaanden is het heerlijk koel voor uw hond.

 

Elke hond is welkom in de trimsalon van Dog’s Totaal of ze nou alleen gewassen moeten worden of alleen voor nageltjes knippen of dat ze geknipt, geplukt of geschoren moeten worden. Alle rassen, elk formaat hond en elke leeftijd is welkom!
Wij werken ook zoveel mogelijk naar de rasstandaard bij rashonden en anders naar de wensen van de eigenaar maar houden de vacht wel zoveel mogelijk zoals die moet zijn.

Ook katten zijn van harte welkom en zelfs konijnen!

Wij werken niet op tijd, als in met grote druk. wij hebben het principe om 1 hond tegelijk te behandelen om stress te voorkomen, zullen er alles aan doen om uw hond het zo plezierig mogelijk te laten vinden en houden daarbij rekening met het karakter van de hond, zijn leeftijd en eventuele gebreken. Er is altijd een paraveterinair dierenarts assistente aanwezig.
Heeft u 2 honden (of meer) en wilt u deze samen laten behandelen of kan de een niet zonder de ander? Maak gerust een afspraak voor beide of neem het maatje mee. Dat vinden wij geen probleem.

 

Bij elke standaard behandeling zit een wasbeurt, drogen, in model zetten (mits noodzakelijk), voetjes knippen, nageltjes knippen, oortjes na kijken en indien gewenst hondenparfum.

De eigenaar mag, bij de behandeling aanwezig zijn, mits het gedrag van de hond dit toe laat.

 

Vaak krijgen wij de vraag hoe vaak uw hond nou naar de trimsalon moet. Ons advies:

knip/scheerhondjes: elke 6-12 weken

Bedenk u wel dat klitten zeer pijnlijk zijn en de huid hier gewond van kan raken. Kam uw hond daarom wekelijks goed uit, ook op plekken die ze niet leuk vinden. En kam ook altijd na het zwemmen/nat regenen.

stokhaar vachten: elke 2-6 maanden

Afhankelijk van de dichtheid van de vacht en het verharen. Dit kunt u zelf het beste beoordelen. Is de vacht niet meer lekker luchtig, kijkt u niet gemakkelijk op de huid, zitten en plukken in de vacht? Maak dan een afspraak.

plukvachten: elke 3-6 maanden

Hierbij is het de keuze of u de hond volledig geplukt wilt hebben of dat u een stripvacht wilt (onderlaagje eronder). Voor de laaste zou u wat vaker langs moeten komen, maar is de hond niet direct kaal.

 

Natuurijk is het geheel uw eigen keuze en afhandelijk van de vacht van uw hond hoe vaak u langs komt. Houdt u de vacht van uw hond goed bij en klitvrij dan kan er wat langer tussen zitten, maar hou rekening met het welzijn van de hond en breng hem op tijd.

 


 

    Stokhaarvachten

Stokhaarvachten zijn vachten die dubbel zijn. Deze hebben onderwol en dekhaar. Doordat deze honden onderwol hebben verharen deze honden meestal in 2 rui periodes. Denk aan de volgende rassen: Duitse/Witte/Mechelse Herder, Labrador Retriever, Berner Sennen hond, Collies, langharig of kortharig.

Door veel kammen kan de cyclus van de vacht verstoord raken waardoor ze bijna het gehele jaar ernstig verharen.

Wij behandelen deze honden met een was, week, blaasmethode. Dit houdt in dat de honden heerlijk gewassen worden, dan in de shampoo blijven zitten voor een half uur zodat alle beschadigde haren veel vocht op nemen. Dan spoelen we de honden goed uit, wassen de honden nogmaals en spoelen nogmaals uit. Dan zullen wij deze honden met een krachtige fohn helemaal droog blazen waardoor alle haren die beschadigd zijn uit de vacht zullen worden geblazen. Er komt dus geen kam of borstel aan te pas.

Het advies om mee naar huis te nemen is om thuis dan ook zo weinig mogelijk aan de vacht te komen. Gaat de hond weer verharen dan is het wijs om wederom een afspraak te maken zodat de behandeling herhaald kan worden. Soms moet dit enkele keren achter elkaar om het gewenste effect te behalen.

Als onderhoud kunt u elke 8-12 weken bij ons langs komen om de behandeling te herhalen en een schone en frisse hond in huis te hebben. Naast bovenstaande behandeling worden ook nageltjes geknipt en oren uitgeplukt indien noodzakelijk.

          Ruwharige honden:

Deze honden worden geheel met de vingers geplukt. Plukken is het verwijderen van de los zittende bovenvacht van uw hond. Als de vacht van uw hond ‘plukrijp’ is, doet het plukken de hond ook geen pijn.
Ruwharige honden moeten 2 tot 4 keer per jaar geplukt worden, het voordeel van 4 keer per jaar plukken is dat uw hond een vollere en hardere vacht krijgt.
Een hond die 4 keer per jaar wordt geplukt krijgt een zogenaamde ‘stripvacht’. Het voordeel hiervan is dat u minder haren in huis krijgt. Een stripvacht kan niet in 1 plukbeurt ontstaan, hier gaan meerdere plukbeurten overheen.
Als u uw hond maar 2 keer per jaar laat plukken dan wordt de gehele bovenvacht eraf gehaald en staat de hond dus in zijn ‘onderwol’ wat dus korter is als bij een ‘stripvacht’

          Langharige en halflangharige honden:

Voor deze vachten zijn meerdere mogelijkheden:

  • De hond kan op verzoek geheel glad geschoren worden, waarbij alleen het hoofd en de staart in model worden geknipt.
  • De hond kan in elk gewenst model en lengte geknipt worden met een efileerschaar.

Mocht de hond in model geknipt worden is het wel noodzaak dat de hond goed wordt onderhouden in vachtverzorging d.m.v. borstelen en klitten verwijderen.Gebeurd dit niet dan gaat de vacht vervilten en dit is zeer pijnlijk! voor de hond. Als dit aan de orde is, is er vaak geen andere mogelijkheid om de hond kaal te scheren.
Langharige en halflangharige honden moeten gemiddeld 5 x per jaar naar de trimsalon. Ook geven wij voor deze vachtsoort vachtverzorgingsadvies op maat.

          Spaniel en Setter vachten

Deze worden in het model wat de rasstandaard aangeeft geplukt met de vingers. Dit zijn geen ruwharige vachten dus komt de hond niet in zijn ‘onderwol’ te staan maar krijgt hij een mooi aangesloten liggende vacht.
Door castratie of sterilisatie veranderd de spanielvacht het meest van alle rassen, hier moet de eigenaar rekening mee houden. Veelal krijgt de hond een dubbele vacht, die dik en pluizig is. Hierdoor kan het zijn dat deze niet meer te plukken is en met de efileerschaar behandeld moet worden.
Deze rassen moeten ook gemiddeld 5 keer per jaar naar de trimsalon mits ze goed onderhouden worden.

          Poedelvachten

De poedel is een veelzijdige hond wat modellen betreft. De poedel kan op vele manieren geknipt en geschoren worden, afhankelijk hoe de eigenaar het wil. Alle modellen die mogelijk zijn kunnen in de salon bekeken worden om alvorens een keuze te maken voor uw hond. Ook voor de poedel geldt dat deze een goede vachtverzorging moet hebben genoten.

          Knipvachten

Ook zijn er hondenvachten die volledig met de hand geknipt moeten worden zoals o.a. de Kerry Bleu Terrier, Soft Coated Wheaten Terrier, Bichon Frise, Bedlington Terrier en Bouvier.
Deze honden worden naar rasstandaard geknipt, wilt u het toch net even anders bespreek dat dan. Bijna alles is mogelijk mits de vacht goed onderhouden is.

         Mix rassen

Ook voor de mix-rassen bent u bij ons aan het goede adres. Van alle honden kunnen we een mooi plaatje maken ook al heeft uw hond verschillende soorten vacht (door de verschillende rassen in de mix).


Trimsalon Lochem, Trimsalon Vorden, Trimsalon Laren, Trimsalon, Harfsen, Trimsalon Epse, Trimsalon Kring van Dort, Trimsalon Almen, Trimsalon Ampsen, Trimsalon Exel, Trimsalon Barchem, Trimsalon Borculo, Trimsalon Deventer, Trimsalon Geesteren, Trimsalon Gorssel, Trimsalon Markelo, Trimsalon Zutphen, Trimsalon Ruurlo, Trimsalon Eefde, Trimsalon Warnsveld, Hondentrimsalon, Kattentrimsalon, Hondenkapsalon, Trimmer, 0642114957