»

feb 01

Nu ook anti-tandsteenbehandeling voor de hond zonder narcose

Nu ook anti-tandsteenbehandeling voor de hond zonder narcose!

Februari is de maand van de Tandcontrole bij dierenartsen. In februari 2017 introduceerden wij bij Dog’s Totaal tandsteenverwijdering icm de Emmi-Pet tandenborstel.

Wilt u hierover meer informatie? Lees dan verder en/of neem contact met ons op!

 

Wat is de Emmi®-Pet!

Het doodt bacteriën op de tanden, het tandvlees, en tot 12 mm diep in het tandvlees. Het beschermt zowel de tanden als het tandvlees tot aan de tandwortel.
Ultrasoon geluid met tot 96 miljoen geluidsgolven per minuut verwijdert, in combinatie met de zich vormende microblaasjes, op effectieve wijze bacteriën, tandsteen en tandplak bij uw hond!
Het beste ervan? Uw hond hoeft niet onder narcose en voelt er niks van!

Emmi-Pet werkt bij;

-Ontstoken tandvlees
-Parodontitis
-Aandoeningen in de mondholte
-Stank uit de bek


Ook onze geliefde viervoeters hebben last van tandsteen maar waarom onderhouden wij hun gebit niet? Waarom niet periodieke controle en onderhoud?

De honden hoeven bij ons niet onder narcose, wij bekijken het gebit en als het vertrouwd is zullen wij de behandeling inzetten. Zijn er dingen die ons zorgen baren dan zullen wij u door sturen naar de dierenarts en dan wel een die er serieus mee om gaat en ook goede behandelingen geeft. Uw hond zal dan wel onder narcose gebracht worden.

De behandeling wordt bij ons uitgevoerd door een paraveterinair dierenartsassistente en een behandeling duurt gemiddeld een half uur. Soms wordt ervoor gekozen om de behandeling op te delen in meerdere momenten. Wij kijken goed naar de hond en of deze het nog kan hebben of niet. Wij houden goed rekening met het welzijn en respecteren deze dan ook.

De Emmipet tandenborstel icm de speciale tandpasta maakt het tandsteen broos waardoor deze gemakkelijk met een krabbertje af te krabben is.De tandenborstel met de tandpasta geeft geen gevoel of geluid, het afkrabben van het tandsteen natuurlijk wel…

Meer informatie over de Emmipet, klik hier

 

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een behandeling zijn €25 per 15 minuten.

De eerste keer zal dit 30 minuten in beslag nemen aan de hand van de ernst van het tandsteen.

Om de tandjes te onderhouden kunt u een abbonnement aanschaffen waarbij elke 3 maanden de tandjes behandeld worden met de Emmi-Pet tandenborstel met de bijbehorende voordelen en wordt aanwezig tandsteen afgekrabt.

Kosten voor een jaarabonnement zijn €85.00 en icm met een trimbeurt (elke 3 maanden) €75,00

 

NB: Wij kunnen alleen het tandsteen verwijderen en kunnen niet zien wat er zich onder de tand en het tandvlees bevind. Bij verdachte zaken zullen wij u altijd doorsturen naar de dierenarts die is gespecialiseerd in Tandheelkunde. 

 

Neem voor meer informatie of een afspraak contact met ons op; 0642114957

 

Zelf aanschaffen om thuis te behandelen?

Natuurlijk is het ook mogelijk om de Emmipet tandenborstel zelf aan te schaffen om deze thuis te gebruiken. Het is even een investering maar zeker de moeite en gezondheid van de dier waard.

Dit is dezelfde tandenborstel die wij gebruiken om het tandsteen zacht te maken en daarna af te kunnen krabben. Verwacht geen wonderen als de hond een dikke laag tandsteen heeft want dit heeft echt even tijd nodig en om bij te houden na de schoonmaak is deze perfect!.

Anders dan elektrische borstelmodellen bereikt deze ultrasone tandenborstel ook de kleinste tussenruimtes van de tanden probleemloos en zorgt zo voor een optimale reiniging van tanden en tandvlees van je dier. Met de Emmi-pet ultrasone tandenborstel worden plaque en bacteriën ook uit de kleinste tussenruimtes tussen de tanden heel zacht zonder schrobben en trillen verwijderd. Dit vermindert ontstekingen en bijkomende ziekten

Met het regelmatig gebruik van de ultrasone tandenborstel van emmi-pet kun je tandsteen, tandvleesontstekingen en bijkomende ziekten bij je lieveling voorkomen. En een gezonde mondflora kan zelfs het leven van het dier verlengen.

Voor de aanschaf van de de basisset van de Emmipet met daarbij 2 tandenborstels (1 voor een grote hond en 1 voor een kleine) en de speciale werkzame tandpasta voor bij de ultrasone tandenborstel. Klik hier

Emmipet tandenborstel startersset

Tandsteen verwijderd en nu?

Lees snel verder in de volgende Blog: Tandsteen verwijderd en nu?

 

Deze pagina bevat affiliate-links die door linken naar Amazon.com waar mogelijk commissie over wordt betaald.
Ik gebruik deze links omdat dit product voor mij dezelfde inkoopprijs heeft als voor een klant van Amazon.com of Emmipet. Dit maakt het niet interessant voor mij om dit product op voorraad te nemen. De link verwijst naar de fabrikant van de Emmi-Pet.