»

feb 01

Nu ook anti-tandsteenbehandeling voor de hond zonder narcose

Nu ook anti-tandsteenbehandeling voor de hond zonder narcose!

Februari is de maand van de Tandcontrole bij dierenartsen. In februari 2017 introduceerden wij bij Dog’s Totaal Lochem tandsteenverwijdering icm de Emmi-Pet tandenborstel.

Wilt u hierover meer informatie? Lees dan verder en/of neem contact met ons op!

 

Wat is de Emmi®-Pet!

Het doodt bacteriën op de tanden, het tandvlees, en tot 12 mm diep in het tandvlees. Het beschermt zowel de tanden als het tandvlees tot aan de tandwortel.
Ultrasoon geluid met tot 96 miljoen geluidsgolven per minuut verwijdert, in combinatie met de zich vormende microblaasjes, op effectieve wijze bacteriën, tandsteen en tandplak bij uw hond!
Het beste ervan? Uw hond hoeft niet onder narcose en voelt er niks van!

Emmi-Pet werkt bij;

-Ontstoken tandvlees
-Parodontitis
-Aandoeningen in de mondholte
-Stank uit de bek


Ook onze geliefde viervoeters hebben last van tandsteen maar waarom onderhouden wij hun gebit niet? Waarom niet periodieke controle en onderhoud?

De honden hoeven bij ons niet onder narcose, wij bekijken het gebit en als het vertrouwd is zullen wij de behandeling inzetten. Zijn er dingen die ons zorgen baren dan zullen wij u door sturen naar de dierenarts en dan wel een die er serieus mee om gaat en ook goede behandelingen geeft. Uw hond zal dan wel onder narcose gebracht worden.

De behandeling wordt bij ons uitgevoerd door een paraveterinair dierenartsassistente en een behandeling duurt gemiddeld een half uur. Soms wordt ervoor gekozen om de behandeling op te delen in meerdere momenten. Wij kijken goed naar de hond en of deze het nog kan hebben of niet. Wij houden goed rekening met het welzijn en respecteren deze dan ook.

Ben u benieuwd wat het is? Bekijk dan volgend filmpje! https://youtu.be/WqASJOHRbtU

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een behandeling zijn €25 per 15 minuten.

De eerste keer zal dit 30 minuten in beslag nemen aan de hand van de ernst van het tandsteen.

Om de tandjes te onderhouden kunt u een abbonnement aanschaffen waarbij elke 3 maanden de tandjes behandeld worden met de Emmi-Pet tandenborstel met de bijbehorende voordelen en wordt aanwezig tandsteen afgekrabt.

Kosten voor een jaarabonnement zijn €85.00 en icm met een trimbeurt (elke 3 maanden) €75,00

 

NB: Wij kunnen alleen het tandsteen verwijderen en kunnen niet zien wat er zich onder de tand en het tandvlees bevind. Bij verdachte zaken zullen wij u altijd doorsturen naar de dierenarts die is gespecialiseerd in Tandheelkunde. 

 

Neem voor meer informatie of een afspraak contact met ons op; 0642114957